Boeken

Familiebezit

Lees meer Paperback E-book

De Nederlandse Juliette Bonave trouwt in het Franse dorp waar haar grootouders een wijnboerderij bezaten. Op de dag van haar huwelijk realiseert ze zich echter dat haar relatie geen toekomst biedt. Ze verlaat haar man en neemt haar intrek in het verlaten familiebezit – een impulsieve stap die flinke opschudding in de kleine dorpsgemeenschap veroorzaakt. Haar nieuwe omgeving komt tot leven in vriendschappen met de levendige, maar bemoeizuchtige madame Hache, de schichtige Didier, een norse Breton en een gerenommeerde sommelier die haar het wijnvak leert. Ook raakt ze op de hoogte van een oude familiegeschiedenis die maakt dat het gehucht door dorpelingen gemeden wordt. Wanneer ze een relatie begint met een man die haar passie voor wijnbouw en geschiedenis deelt, komen alle verhoudingen op scherp te staan.

Marguerite

Lees meer Paperback E-book

De zeventienjarige Marguerite reist met haar vader naar het Franse Cahors om te helpen bij de wijnoogst. Daar wordt ze voorgesteld aan Clément Bonave, en onverwacht bloeit er een gepassioneerde relatie tussen hen op. Hoewel Marguerite aarzelt zich te binden, accepteert ze zijn aanzoek en bouwt een leven op in Frankrijk. Ze wordt kraamvrouw en helpt de dorpelingen met hun problemen. Door haar werk realiseert ze zich hoeveel gevaren er met het kraambed verbonden zijn en dat besef brengt haar in strijd met de conventies. Dan treft een groot drama het gehucht van de Bonaves. De curé grijpt zijn kans om de vrijzinnige Marguerite op haar plek te zetten, maar ze laat zich niet door hem de les lezen. Zodra ze merkt dat zij als vrouw niet over haar eigen leven en lichaam mag beslissen, wordt haar strijdlust alleen maar aangewakkerd. Uiteindelijk staat ze echter alleen en tegenover haar familie en de plaatselijke tradities.

Geboren uit een roos

Lees meer Paperback E-book

In 1992, twaalf jaar nadat Juliette Bonave haar intrek in de verlaten wijnboerderij van haar familie heeft genomen, wordt het domein opnieuw door tegenslagen getroffen. Juliette is vastbesloten het tij te keren en werkt aan een bijzondere wijn die de impasse moet doorbreken: de Bonave Passion. De wijn krijgt onverwachte eigenschappen toegedicht en bijna magische krachten.
Het hele gehucht ademt echter nog het verleden en dat laat dochter Virginie niet onberoerd. Ondanks de zorgen over haar dochters psychische gesteldheid, is Juliette genoodzaakt naar Parijs te reizen om haar toekomst veilig te stellen. Dan spelen allerlei oude krachten weer genadeloos op.

Geboren uit een roos is een sfeervolle pageturner vol onvergetelijke personages en oude legendes. In deze boeiende roman vallen heden en verleden weer naadloos samen; nu met de generatie die leefde tijdens de Tweede Wereldoorlog onder het Vichy-regime.