Geboren uit een roos

In 1992, twaalf jaar nadat Juliette Bonave haar intrek in de verlaten wijnboerderij van haar familie heeft genomen, wordt het domein opnieuw door tegenslagen getroffen. Juliette is vastbesloten het tij te keren en werkt aan een bijzondere wijn die de impasse moet doorbreken: de Bonave Passion. De wijn krijgt onverwachte eigenschappen toegedicht en bijna magische krachten.
Het hele gehucht ademt echter nog het verleden en dat laat dochter Virginie niet onberoerd. Ondanks de zorgen over haar dochters psychische gesteldheid, is Juliette genoodzaakt naar Parijs te reizen om haar toekomst veilig te stellen. Dan spelen allerlei oude krachten weer genadeloos op.

Geboren uit een roos is een sfeervolle pageturner vol onvergetelijke personages en oude legendes. In deze boeiende roman vallen heden en verleden weer naadloos samen; nu met de generatie die leefde tijdens de Tweede Wereldoorlog onder het Vichy-regime.

ISBN 9789082516425
Prijs paperback € 19,95
Leverbaar vanaf 7 september 2017
Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
Retourneren binnen 14 dagen mogelijk

Ook verkrijgbaar als e-book

Inkijkexemplaar

Recensie NBD Biblion

Geboren uit een roos / Tineke Aarts ; redactie: Ingrid Meurs, Anneleen Siebelink ; illustraties  Alice Freytet. – [Oudenbosch] : Lemontree Books, [2017] ; – 322 pagina’s : illustraties ; 22 cm (Bonave trilogie ; 3e roman).

In dit derde deel van de ‘Bonave trilogie’ gaat het vooral om Juliette, de hoofdpersoon uit het eerste boek. Op de wijnboederderij in het Franse Cahors probeert ze de Bonave Passion, een nieuwe wijnsoort te ontwikkelen. Maar de nadruk in dit boek ligt op de familiegeschiedenis omdat het verleden op cruciale momenten steeds de kop opsteekt. De Tweede Wereldoorlog en collaborateurs spelen een rol in de ontwikkeling van een nogal ingewikkelde familiegeschiedenis. Een roman met fictie en werkelijkheid, goede karaktertekeningen, sfeervolle beschrijvingen van het Franse platteland en haar geschiedenis maar ook een roman die vertelt over generaties sterke vrouwen. Het boek is het zelfstandig te lezen vervolg op ‘Familiebezit’ en ‘Marguerite’. De schrijfster studeerde taal- en literatuurwetenschap en woont sinds 2002 in Frankrijk. Bevat een stamboom en twee paginagrote zwart-wit illustraties. De omslag vormt samen met die van de twee eerdere delen een eenheid.

Recensent: H.W.L. Keus-Asveld


Verschenen recensies en interviews

6 november 2017 ‘Verteller ontmaskerd‘ door Hendrik-Jan de Wit ‘Dit deel geeft deze romanreeks een mooie afsluiting. Waarbij niet alleen de historie een rol speelt, maar meer speelt. Het gaat over hoe een vrouw zich in een mannenmaatschappij weet te redden. En over een dochter die over bijzondere gaven beschikt en het uiteindelijk allemaal heel mooi in de romans heeft weten te vertellen.’…..lees meer

5 november 2017 ‘Geboren uit een roos‘ door Hendrik-Jan de Wit ‘Het einde van Familiebezit bleef wel heel erg open. Er zat gewoon een nieuwe roman in en de prachtige schrijfstijl van Tineke Aarts zou dat meer dan een boeiend boek maken. Daar was ik al in 2004 overtuigd.
Nu ik deze roman lees, ontdek ik dat ik toen gelijk had. Want Tineke Aarts neemt de beste beslissing, ze maakt Virginie tot verteller en hoofdpersoon. Daarmee verschuift het perspectief van de roman van Juliette naar haar dochter. Virginie is een boeiend meisje dat buitengewoon verbeeldingskracht bezit. Deze verbeelding maakt Geboren uit een roos tot een heel mooi boek.’….lees meer

19 oktober 2017 ‘Geboren uit een roos is een pageturner: je MOET weten hoe dit afloopt!‘ door Josee Schouten….’Franse boeken voor op de bank. Nu het herfstweer echt begint, duiken wij het liefste met een goed boek voor de open haard. Deze 5 nieuwe romans nemen je meteen weer mee naar mooie gebieden en steden in Frankrijk. Geboren uit een roos. Met dit boek voltooit Tineke Aarts de trilogie over 7 generaties vrouwen uit een wijnbouwfamilie in de wijnstreek Cahors. De eerste 2 boeken speelden zich af in een ver verleden, nu word je als lezer meegenomen naar de jaren 90 van de vorige eeuw.’…. lees de recensie van Josee Schouten op www.frankrijk.nl

29 sept 2017 ‘Het is een boek dat heel beeldend is geschreven en je zo meeneemt in het Frankrijk van het verleden én het heden.‘ door Paula Heeger …’Geboren Uit Een Roos is misschien niet direct een boek dat ik zelf snel zou oppakken, maar wel een boek dat me heeft weten te verrassen. Toen ik begon met lezen, merkte ik meteen dat het verhaal erg beeldend is geschreven. Vooral de flashback – of eigenlijk de proloog – op de eerste pagina’s pakte me meteen. Je wordt daarin namelijk meegenomen naar 1944, naar de dag van de bevrijding in Frankrijk. Het voelt alsof je er zelf bij bent, omdat het verhaal beeldend is geschreven en een historische sfeer ademt’…. lees meer op mustmag.nl

25 sept 2017 ‘Waardige afsluiter van een indringende trilogie’ door Eline Huls …’In de Bonave trilogie wordt het leven van zeven generaties Bonave beschreven. Hierbij focust Aarts zich voornamelijk op de vrouwelijke leden in de familie. Het moge duidelijk zijn dat Aarts weet hoe ze sterke en inspirerende vrouwen neer moet zetten. Stuk voor stuk weten zij hun mannetje te staan en laten zij zich niet tegenhouden door tegengeluiden uit hun omgeving. In veel gevallen houdt dit in dat zij hun tijd ver vooruit waren.
Met Geboren uit een Roos sluit Aarts een spannende en meeslepende trilogie af over meerdere generaties vrouwen op het Franse platteland. Aarts laat hiermee zien heel wat in haar mars te hebben. Het is dan ook te hopen dat zij het niet bij deze trilogie laat.’… lees meer op hebban.nl.

15 september 2017 ‘Ongewoon en uitermate boeiend‘ door Elisabeth …’De liefde blijft een rol spelen, met als enige verschil dat Virginie zo’n dertig jaar later gewoon haar plan trekt. Hoe kan ik niet vertellen zonden de ontknoping prijs te geven, maar het is een feelgood en ik zie het als een hommage aan de kracht en de moed van vrouwen. Marguerite werd opgesloten, zonder dat ze er iets tegen kon doen. Juliette emancipeerde zich en zag haar relaties de mist in gaan, Virginie roeit helemaal tegen de stroom in. Haar vriend kiest voor de bankwereld, zij voor het leven… En hoe dat afloopt moet iedereen zelf maar lezen… Gegarandeerd heerlijke uren als je je door deze familiegeschiedenis laat meeslepen!’…lees meer op hebban.nl

8 sept 2017 Morgen de feestelijke lancering van het slotdeel van de trilogie. Vandaag al de eerste recensie ontvangen van Geboren uit een roos door Jo Swaen… ”Feit en fictie worden door Tineke Aarts in elkaar geweven op een wijze die model staat voor het huidige Frankrijk en de manier waarop men omgaat met de erkenning van collaboratie en vervolging van de Joden tijdens de Tweede wereldoorlog. Uiteindelijk blijkt dat Juliette er in slaagt haar doel te bereiken.” Lees verder de recensie van ‘Geboren uit een roos’ op Blikopdewereld.nl door Jo Swaen.

Op 7 september 2017 verscheen Geboren uit een roos, het derde deel van de Bonave-trilogie; een romancyclus die zich afspeelt in de wijngaarden van Zuid-Frankrijk. Tineke Aarts presenteerde deze roman bij Boekhandel Gianotten-Mutsaers in Tilburg.