Hendrik-Jan de Wit over de Bonavetrilogie

Op de achterflap!

IMG_20171104_115155“Jaren geleden las ik de roman Familiebezit van Tineke Aarts. Het was haar debuut. Ik vond het een prachtig verhaal maar het einde kwam verwarrend op mij over. In het laatste hoofdstuk ontdekte ik dat de verteller van het verhaal heel iemand anders was dan ik aanvankelijk vermoedde.

Het verbaasde mij en fascineerde mij tegelijkertijd. Ik had het boek gekregen om er een recensie over te schrijven. Ik schreef deze. Aan het einde gaf ik aan dat ik het een prachtig verhaal vond, maar de openbaring van de echte verteller aan het einde van het boek, vroeg om een vervolg.”…

Lees de complete recensie op de website van Hendrik-Jan de Wit

IMG_20171105_175143

Geboren uit een roos

“Het einde van Familiebezit bleef wel heel erg open. Er zat gewoon een nieuwe roman in en de prachtige schrijfstijl van Tineke Aarts zou dat meer dan een boeiend boek maken. Daar was ik al in 2004 overtuigd.
Nu ik deze roman lees, ontdek ik dat ik toen gelijk had. Want Tineke Aarts neemt de beste beslissing, ze maakt Virginie tot verteller en hoofdpersoon. Daarmee verschuift het perspectief van de roman van Juliette naar haar dochter. Virginie is een boeiend meisje dat buitengewoon verbeeldingskracht bezit. Deze verbeelding maakt Geboren uit een roos tot een heel mooi boek.”…

Lees de complete recensie op de website van Hendrik-Jan de Wit

Verteller ontmaskerd

IMG_20171104_115027“In het 3e en laatste deel van deze Trilogie, komen de verhalen weer terug. Het kleine meisje Virginie is ontvankelijk voor de historie. Het is bijvoorbeeld onduidelijk wat er precies allemaal in het verleden is voorgevallen met de geheimzinnige Meenthoeve. De boerenhoeve naast hun eigen Mariahoeve.

De verhalen van de wijnboeren die het niet meer zien zitten als de legendarische schimmel de hele wijnbouw ruïneert aan het begin van de 20e eeuw. Of de vloek die op de Meenthoeve zou rusten waardoor de nieuwe bewoners al bij voorbaat kansloos zijn. Gelukkige weten de nieuwe bewoners deze vloek te bezweren, al lijkt het aanvankelijk niet zo te zijn.”…

Lees de complete recensie op de website van Hendrik-Jan de Wit

Meer nieuws? Lees het hier