Boeklancering Marguerite bij Boekhandel Donner in Rotterdam

Zaterdagmiddag 11 juni 2016 wordt de nieuwe roman Marguerite van Tineke Aarts gepresenteerd bij Boekhandel Donner in Rotterdam.

Marguerite verhaalt over de negentiende-eeuwse voorouders van Juliette Bonave, het hoofdpersonage uit Familiebezit. Tineke zal tijdens de presentatie vertellen over haar inspiratiebronnen die hielpen dit tijdperk tot leven te brengen. Thema’s die toen speelden, zoals hoge kindersterfte en financiële afhankelijkheid, illustreert ze aan de hand van onder andere het werk en leven van Charlotte Brontë. Daarna gaat ze in op de vraag hoe ze dit heeft uitgewerkt voor het personage Marguerite en de Franse familie Bonave.

Voor Marguerite is een boektrailer gemaakt door een Franse filmmaker die met twee acteurs bij de presentatie aanwezig zal zijn. Hetty Sponselee, zus van de schrijfster, vertolkt het pianospel van Debussy in deze video. Zij speelt tijdens de presentatie met fluitist Rogier de Pijper een stuk van een negentiende componist die Tineke eveneens bij het schrijven geïnspireerd heeft.

Kortom, een veelzijdig programma met literatuur, film en muziek waarvoor we u van harte uitnodigen.

Datum: za 11 juni 2016
Aanvang 14:00 uur
Locatie: Donner
Adres: Coolsingel 119, 3012 AG Rotterdam
Informatie: www.donner.nl

 

Meer nieuws? Lees het hier